Голът на Марио Гомес в 38-та минута донесе победата на Байерн Мюнхен с 1:0 като гост на Хофенхайм в мач от 24-я кръг на Първа Бундеслига.

През първия половин час мачът бе равностоен. Първата добра ситуация бе в 30-та минута, когато Алаба намери Марио Гомес, а той стреля, но неточно в аут. Шест минути по-късно Томас Мюлер намери Гомес в наказателното поле на Хофенхайм, след което той стреля, но в страни от десния стълб на вратаа на домакините.

Единственото попадение в срещата падна в 38-та минута, когато Джером Боатенг подаде към Франк Рибери, а той продължи към Марио Гомес, който пусна топката покрай Еурелио Гомеш и тя влетя във вратата му.

Три минути по-късно Мюлер подаде към Филип Лам, който отправи опасен удар по посока на вратата на Хофенхайм, но Гомеш спаси.

През второто полувреме домакините се опитаха да изравнят резултата, но трудно създаваха опасности пред вратата на Том Щарке. Все пак в 68-та минута Щефан Шрьок стреля опасно, но стражът на Байерн спаси.

Байерн бе близо до това да вкара втори гол в 81-та минута, когато Лам центрира в наказателното поле на Хофенхайм, след което Манджукич стреля с глава, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда в аут.

Две минути преди края на срещата Алаба нанесе много силен удар, но Гомеш отново спаси.

Байерн вече има 63 точки и остава на първо място с преднина от 17 пред втория Борусия Дортмунд. Хофенхайм заема предпоследната седемнадесета позиция с 16 точки.


szólj hozzá: Hoffenheim 0-1 Bayern MARIO GOMEZ

В последния мач от кръга Фортуна Дюселдорф и Майнц 05 не излъчиха победител и приключиха при 1:1. Автогол на защитника Бо Свенсон даде предимство на домакините още в 6-ата минута, но в края на полувремето Иван Класнич изравни за Майнц.