Фрайбург постигна знаменит обрат от 0:2 до 3:2 срещу Майнц и по този начин след 120 минути игра се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия.

Четвъртфиналният сблъсък, игран в Майнц, започна великолепно за домакините, които след само 4 минути игра вече водеха с 2:0 и се виждаха в следващия етап на турнира. Във 2-а минута Чинеду Еде пое хубаво топката и я подаде към точката на дузпата. Там Кърмаш закъсня, от което се възползва Шон Паркър, който засече перфектно и вкара за 1:0.

След нови 2 минути Салай пое центрирана към наказателното поле топка с гръб към вратата и я свали за Ники Цимлинг, който с прецизен удар по земя удвои преднината на своя отбор.

В края на първата част Фрайбург показа, че не се е отказал от битката в мача. В 37-а минута Йоханес Флум бе оставен сам, но с глава стреля над вратата, а малко след това отново бе уцели напречната греда.

Второто полувреме вървеше равностойно, но ключова се оказа 65-а минута, в която Зденек Поспех от състава на домакините получи втори жълт и съответно червен, заради което остави съотборниците си с човек по-малко до края на мача.

В числен аванс Фрайбург упражни натиск, който в последните 10 минути бе много мощен. В 86-а минута Сантини удари втора греда за своя отбор, но още в същата минута нападателят върна надеждите на своя отбор с гол. Гинтер стреля по земя, а топката удари гредата за трети път. Този път обаче тя се върна в Сантини, който на празна врата без проблеми вкара за 1:2.

Шокиращо Фрайбург уцели четвърта греда в добавеното време, когато след центриране на Крузе, Сантини с глава уцети напречния стълб. Късметът все пак бе на страната на гостите, които във втората минута на продължението стигнаха до дузпа, главен виновник, за която бе бившият играч на ЦСКА Радослав Забавник. Словакът фаулира в наказателното поле Сантини, а от 11-метровия удар Калиджури вкара за 2:2 и вкара мача в продължения.

В тях с 11 души срещу 10 Фрайбург продължи да бъде по-добрият отбор и съвсем логично стигна до пълния обрат. В 108-а минута Крузе подаде остро отдясно, Гуеде продължи топката към Калиджури, който от близко разстояние без проблеми вкара за 3:2, което класира неговият отбор на полуфиналите.