Бившият национален вратар на Германия Йенс Леман заяви, че настоящият номер 1 в Бундестима Мануел Нойер има да учи още много и техниката му е „съмнителна“.

Нойер заслужи нов куп похвали, след като спаси победата на Байерн с 2:1 срещу Аугсбург в неделя. В 83-а минута нападателят на домакините Едмонд Каплани излезе сам срещу Нойер, който прояви брилянтен рефлекс и изби топката.

Въпреки това обаче, Леман реши да се заяде със своя наследник на вратата на Германия. „Неговата техника е съмнителна. Той пада на тревата бързо и това бе шаблонно движение, той просто имаше късмет да го спаси. Щеше да бъде по-добре, ако той бе останал прав по-дълго“, заяви бившият вратар на Арсенал и Борусия Дортмунд.

Все пак Леман призна, че Нойер има огромен потенциал и ще се превърне в много добър вратар. „Млад вратар никога не може да бъде толкова добър. Когато си на 20, не четеш играта толкова добре както когато си на 30. След 5 или 6 години, той ще бъде много по-добър. Той със сигурност се подобри в Байерн и е по-зрял. Има страхотен потенциал, защото е страхотен атлет.“

Вижте въпросното спасяване на Нойер в мача срещу Аугсбург: