Отборът на Хамбургер победи с класическото 3:0 Фрайбург в мач от 10-я кръг на Бундеслигата. Головете за успеха бяха дело на Максимилиан Байстер, Пиер-Мишел Ласога, Рафаел ван дер Ваарт, а със съществен принос за триумфа на гостите се открои стражът на Фрайбург Оливер Бауман, чиито колебливи изяви не останаха ненаказани.

Със спечелените 3 точки, Хамбургер се изкачи на 12-о място във временното класиране с 12 точки, докато Фрайбург остана в зоната на изпадащите, 12-и, с 5 пункта.

Хамбургер откри в 37-ата минута, когато Максимилиан Байстер получи хубаво извеждащо подаване, тръгна напред, стражът на Фрайбург Оливер Бауман излезе, за да го блокира, но Байстер го финтира и отбеляза на празна врата за 1:0.

С гол преднина в полза на Фрайбург, двата състава се оттеглиха на почивка, а с подновяването на играта, гостите имаха нов повод за радост. В 47-ата минута Пиер-Мишел Ласога покачи на 2:0, след като се възползва от хубаво подаване и нова грешка на стража на Фрайбург. Вратарят опита да улови топката, но я изпусна, бдителният Ласога се възползва и увеличи преднината на своя тим. Третият гол за Хамбургер дойде след поредна грешка на пазителя на вратата на домакините Бауман, който първоначално отрази удар към неговата врата, но след това изпусна топката, а това бе наказано от Рафаел ван дер Ваарт - 3:0.

ВИДEО ОТ МАЧА ТУК!