Щутгарт и Генк завършиха наравно 1:1 в първи мач от 1/16-те на Лига Европа помежду си.

Немският състав продължава да няма победа в официален мач от началото на 2013-та година, и не успя да стигне до нея и тази вечер, въпреки че бе много близо.

Щутгарт, за разлика от Генк, едва излезе от групите, и белгийският тим показа, че неслучайно се е представил по-добре и в първия етап от Лига Европа.

Въпреки всичко, Щутгарт започна силно срещата, и Ведад Ибишевич имаше първия шанс да открие резултата. Стражът на гостите Ласло Котелес обаче още от началото се представяше отлично, и спаси много положения в двубоя. Генк бързо се окопити и също започна да опитва късмета си срещу Свен Улрих.

Двубоят бе двуостър, но три минути преди края на първото полувреме Щутгарт успя да открие резултата. Котелес отрази един удар на Готоку Сакай, но Кристиан Гентнер засече отбитата топка в мрежата за 1:0.

През второто полувреме Щутгарт водеше уверено играта, и по всичко изглеждаше, че поне ще успее да задържи аванса си, а и търсеше начин да го удвои. Ибишевич се отличи с още няколко пропуска, а Георг Нидемайер също не успя да отбележи втори гол.

Шансовете в последния четвърт час от мача не бяха много, и нещата отиваха към своя край, когато Генк нанесе внезапен удар. Резервата Глинор Плет покоси домакините в първата минута на продължението, като засече с глава центрирането на Стивън Монроуз отляво.

Реваншът е след седмица в Белгия.