Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп може да се похвали, че освен треньор, вече е и рапър. Колоритният специалист взе участие в клипа към новата песен на певеца Ду Марок. Освен него във видеото участие взимат няколко звезди от Бундеслигата, а самата песен е направена за добра кауза.

Името на парчето е „One Touch”, а в него Ду Марок пее за това, че младежите от гетата на големи градове имат по-добри средства от насилието, дрогата и криминалните прояви. А едно от тези средства е футболът.

Като светли примери във видеото се показват Жером Боатенг (Байерн), Енис Бен-Хатира (Херта Берлин) и Мануел Шмидебах (Хановер 96). Тримата футболисти са израснали по улиците на Берлин и са пример за това, какво може да стане с децата на гетото.

ВИДЕО: Юрген Клоп и Жером Боатенг участват в рап песен

източник: снимка: youtube

ВИДЕО: Юрген Клоп и Жером Боатенг участват в рап песен

източник: снимка: youtube

Песента всъщност е нещо като химн на берлинския клуб Митернахтшпорт, който предлага на младежи от „проблемните квартали“ на Берлин да практикуват безплатен спорт до ранните сутрешни часове. Патрон на клуба е бранителят на Байерн Боатенг.

Любопитно е обаче как Юрген Клоп се е включил към проекта. „Запознах се с Клопо покрай един приятел. Той хареса много идеята, самият той се ангажира със социални проекти“, обясни Ду Марок.