По време на Евро 2012 Марио Балотели увеличи популярността си по целия свят като този път за разнообразие впечатли с изявите си по терените на Полша и Украйна.

Със сигурност най-добрият мач за нападателя на Манчестър Сити бе полуфиналът с Германия, в който той вкара и двата гола и донесе класирането на финал за „скуадра адзура“.

Един от най-запомнящите се моменти на първенството бе радостта на голаджията след втория му гол срещу Бундестима, когато той съблече фланелката си и показва своите мускули.

Този момент стана абсолютен хит и моментално попадна в хиляди различни колажи. Изглежда обаче радостта на Балотели се е харесала и сред немските футболисти. Един от тях – младият талант на шампиона Борусия Дортмунд Йонас Хофман дори си позволи да имитира италианския национал и да се зарадва по същия начин, след като вкара гол за победата с 2:1 в контрола срещу отбора на Мепен.

Разлика между двете изпълнения все пак имаше и то съществена. Хофман реши да остане по фланелка, която и без това изглеждаше голяма върху слабичкото му тяло за разлика от това на мускулестия Балотели.

Това не бе единственият любопитен момент в контролата. В 75-а минута на терена нахлу гол мъж, който се втурна към старши треньора на Борусия Юрген Клоп, а докато охранителите го извеждаха от стадиона, той се провикна: „Клопо, обичам те!“