Германия взе изключително важна победа над Португалия с 1:0 в първия си мач от група "В" на Евро 2012, който се игра на стадиона в Лвов.

Германците започнаха по-настъпателно от противника си, но поне до полувремето и двата тима повече внимаваха да не допуснат гол.

Боатенг центрира в наказателното поле на Португалия във 2-та минута, след което Марио Гомес стреля с глава, но Патрисио улови топката.

Кедира подаде към Гомес, който вкара гол в 23-та минунута, но попадението не бе зачетено, защото съдията от Франция Стефан Ланоа свири преди това фаул срещу халфа на Бундестима.

В 45-та минута Моутиньо центрира от корнер в наказателното поле на Германия, след което Пепе бе оставен непокрит и стреля, но топката срещна напречната греда и тупна на гол линията, но не влезе във вратата на Нойер.

И второто полувреме започна сравнително скучно за зрителите пред екраните и на стадиона в Украйна. Жозе Моуриньо дори си играеше с телефона, вместо да наблюдава сериозно срещата от трибуните. В 49-та минута Роналдо стреля по посока на вратата на Германия, но Мануел Нойер спаси без проблеми.

В 64-ата минута Кристиано Роналдо имаше страхотна възможност, но Боатенг се върна и блокира удара му.

Германия играеше много спокойно, изчака момента си и в 72-ата минута Марио Гомес се разписа с глава след центриране на Кедира. Това спря Мирослав Клозе да влезе на терена още тогава като резерва за Гомес. Нападателят на Лацио, който е рожденик днес, все пак се появи по-късно в игра на мястото на голмайстора. Това бе гол номер 23 на Марио Гомес в 53 мача с фланелката на германския национален отбор.

Изненадващо след попадението си Маншафтът се прибра в защита и рискува много ценната си преднина. Луиш Нани нацели гредата след удар, който трябваше да е центриране, а малко след това отново той пропусна да намери очертанията на вратата.

Криостиано Роналдо стреля опасно в 82-та минута, но Нойер спаси. Две минути по-късно Нани стреля отдалеч, но топката срещна напречната греда.

Най-доброто положение обаче се откри в 88-та минута пред Силвестре Варела, който в самия край на срещата от няколко метра би в тялото на Мануел Нойер.

До последния съдийски сигнал Португалия продължи да натиска, но така и не преодоля защитата на Бундестима. Така, в "Групата на смъртта", водачи с по 3 точки са Германия и Дания, която надви по-рано днес с 1:0 Холандия.


szólj hozzá: Germany vs Portugal 1:0 Gomez