Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола изрази задоволство от спечеления дубъл в първия си сезон начело на „баварците”, но допълни, че тимът му има по-голям потенциал и трябва да подобри нивото си.

Байерн записа десети златен дубъл в историята си, след като надделя с два гола в продълженията във финала за купата на Германия срещу Борусия Дортмунд.

„Тази година беше най трудната за мен в кратката ми кариера на треньор. Немският ми не е достатъчно добър, за да мога да подготвям играчите си по най-добрия начин. Не ми беше лесно и след като колегата ми Юп Хайнкес спечели три трофея през миналия сезон. Всеки треньор има своите идеи относно как да използва определени играчи и аз знам, че някои от тях си задават въпроса защо трябва да променяме нещо, което работи толкова добре през миналия сезон. Това е така, но аз съм треньор с моите лични идеи”, комнтира Гуардиола.

„Откакто съм тук работим много, опознаваме се един с друг все по-добре – играчите, германският манталитет. Опознаваме и противниците си, техните футболсти. Не е лесно. Като се има предвид какво е постигал този клуб, някой може да каже, че нашето постижение е нищо.  Аз съм много доволен в момента, но разбира се, имаме все още какво да подобряваме”, каза още наставникът на Байерн.