Германия победи Франция с 2:1 в една от най-интригуващите контроли, играни в сряда. В Париж двата отбора направиха много качествен двубой, който се развиваше добре за "петлите", които поведоха чрез Валбуена в края на първото полувреме, но Бундестимът взе победата с попадения на Мюлер и Кедира през втората част.

Мачът на "Стад дьо Франс" започна с по-добра игра на гостите, които от самото начало показаха качествена игра на скорост и сериозно притесниха отбраната на "петлите". Месут Йозил имаше добра възможност, след като се оказа сам срещу Лорис, но опитният вратар изби топката от краката му. В 21-а минута Мертезакер засече с глава центриране от корнер, а топката кацна върху напречната греда.

Домакините все пак поизравниха играта и на свой ред бяха близо до попадение в 29-а минута, когато Бензема излезе сам срещу Рене Адлер, но вратарят, който в този мач зае мястото на Мануел Нойер, спаси.

Изненадващо, Франция откри резултата в края на първото полувреме. В 44-а минута Бензема стреля перфектно от фаул, но ударът му удари напречната греда. Топката се върна в наказателното поле, където Сисоко успя да я удари с глава и да я насочи към Валбуена, който също с глава от малка дистанция вкара за 1:0.

Германия обаче не бе дълго време в ролята на изоставащ. 6 минути след подновяването на играта Гюндоган пресече слаб пас на Капуе и напредна с топката, след което я подаде към Мюлер, който се отблагодари и с прецизен шут от 11 метра вкара в далечния ъгъл за 1:1.

В следващите минути и двата отбора имаха своите шансове като Рибери показа класа, но не бе точен в завършващия удар, а за Германия Мюлер стреля от 18 метра в ръцете на Лорис.

В 74-а минута Германия стигна до втори гол след комбинация с марка Реал Мадрид. Сами Кедира подаде с пета към Месут Йозил, който пък със страхотен пас намери в коридор своя съотборник в "белия балет" и за Кедира не бе трудно да преодолее Лорис.

В оставащите минути Франция се опита да изравни, а топката попадна в немската врата в 89-а минута, но попадението не бе зачетено заради засада на Бензема.