Интересно клипче от Босна се появи в Интернет пространството. На него се чуват обичайните за този край сочни псувни. В центъра на случващото се обаче е звездата на Волфсбург Един Дзеко, който брутално псува 16-годишно момче.

Какво точно се случва?

18 ноември, отпадането на Босна и Херцеговина за Световното първенство в ЮАР. След загубата с 0:1 в плейофа срещу Португалия в Зеница, емоциите на местните фенове ескалираха и те обградиха клубния автобус, като искаха обяснение за слабата игра.

Съотборникът на Дзеко във Волфсбург и в националния отбор Звездан Мисимович обяснява случилото се: „Фенът напсува Един”. Младият привърженик е отправил груби думи към майката на нападателя, като преди това е молил за пари и тренировъчен анцуг.

Дзеко, чул обидните думи, отива към фена и на два пъти го пита: „Какво казваш? Коя майка ще еб*ш?”

„Не знам. Не съм казал нищо”, отговаря уплашеното момче.

Дзеко се връща към автобуса, но в същото време феновете му подвикват: „Вчера беше бедняк, а сега шамариш деца”.

Голмайсторът на Волфсбург отново се връща, като сочи пръст към младежа и му крещи: „Внимавай, когато другият път идваш при нас, за да молиш за пари. Тогава ще е*а твоята майка в устата! Чуваш ли? Ще ти разбия устата. Гледай отново да дойдеш при нас!”

Оказва се обаче, че Дзеко се познава с момчето. Мисимович изяснява ситуацията: „Това е едно 16-годишно момче от Зеница. Той винаги е тук, той е един вид талисман на националния отбор. Наричаме го „Кеско” и винаги сме му давали пари”.

Самият Дзеко отказа да коментира случилото се.