Борусия Дортмунд загуби с 1:2 гостуването си на Волфсбург в мач от 12-тия кръг на Бундеслигата. В същото време Байерн победи Аугсбург с 3:0 и така увеличи преднината си в челото, а освен това постави и пореден рекорд.

Мачът във Волфсбург бе доста интригуващ, с достатъчно положения и пред двете врати. От първата минута двата отбора търсеха гола, но въпреки това изглеждаше, че почивката ще дойде при нулево равенство. Марко Ройс обаче не бе на това мнение. В добавеното време немският национал изпълни перфектно над стената един пряк свободен удар и така откри резултата.

Малко преди това Невен Суботич се контузи наглед тежко и напусна терена като на негово място влезе Сократис.

Волфсбург стигна до изравняване в 56-а минута. Рикардо Родригес центрира от фаул, в наказателното поле обаче никой не засече топката, която заблуди Роман Вайденфелер и влетя във вратата му за 1:1.

"Вълците" нанесоха своя удар в 69-а минута, когато Ивица Олич вкара феноменален гол за 2:1. Хърватинът пое топката отдясно на наказателното поле и с брилянтен изстрел в далечния горен ъгъл не остави никакви шансове на Вайденфелер.

До края на мача гостите опитаха да стигнат поне до равен, но така и не успяха и така загубиха ценни точки в битката за първото място.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

В същото време лидерът Байерн се възползва по най-добрия начин и записа комфортна класическа победа в баварското дерби. На "Алианц Арена" резултатът бе открит още в 4-а минута, благодарение на Жером Боатенг, който се възползва от пас с глава на Данте и с мощен шут вкара за 1:0. В края на първата част Франк Рибери сякаш сложи точка на спора с великолепно изпълнение от фаул, попаднало в горния ляв ъгъл на вратата.

ВИДЕО: Дортмунд загуби във Волфсбург, Байерн счупи 30-годишен рекорд в Бундеслигата

източник: Gulliver/Getty Images

През втората част мачът се доиграваше, а в добавеното време Байерн все пак вкара трети гол. Негов автор бе Томас Мюлер, който реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле.

По този начин Байерн записа 37-и пореден мач без загуба в Бундеслигата и подобри досегашния 30-годишен рекорд от 36 поредни мача, притежание на Хамбургер ШФ.

Вижте ВИДЕО от мача ТУК!

В класирането Байерн е лидер с 32 точки, следван от Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен с по 28.

В другите мачове от съботната програма на Бундеслигата:

Байер Леверкузен - Хамбургер ШФ 5:3

Хофенхайм - Херта Берлин 2:3

Шалке - Вердер Бремен 3:2