Лидерът в Германия Борусия Дортмунд победи лесно с 3:1 третия в класирането Байер Леверкузен в първата среща от пролетния полусезон в Бундеслигата.

С този успех жълто-черните увеличиха преднината си на върха в класирането на цели 13 точки и са все по-близо до своята първа титла от 2002 година насам.

През първото полувреме зрителите, изпълнили до краен предел Байарена не видяха гол, но възпитаниците на Юрген Клоп започнаха второто полувреме и вкараха 3 гола за само 6 минути - от 49-ата до 55-ата.

Първо бранителят на домакините Даниел Швааб не успя да избие топката при центриране в наказателното поле на аспирините и Кевин Гроскройц от воле разстреля Рене Адлер.

След само още 4 минути – в 53-ата, Гроскройц надбяга трима от бранителите на Леверкузен и с премерен изстрел вкара втория си гол в мача.

Борусия реши в 55-ата минута, когато Марио Гьотце направи 0:3 след асистенция на вкаралия първите две попадения Кевин Гроскройц.

В 80-ата минута Байер стигна до почетно попадение, дело на Щефан Кислинг, който отблизо засече в мрежата остро центриране на Ренато Аугусто от дясно.

Дортмунд записа 15 победа в 18 мача и с актив от 46 точки е убедителен лидер в Бундеслигата. Вторият Майнц и третият Байер Леверкузен имат по 33 точки.