Борусия Мьонхенгладбах регистрира първата си загуба в Бундеслигата от почти три месеца насам, отстъпвайки с 0:1 при гостуването си на Нюрнберг.

Борусия пропусна да изпревари Байерн Мюнхен, след издънката на „баварците“, и от своя страна също стъпи накриво, за да запази статуквото в челната тройка.

Нюрнберг взе трета поредна победа, с което се омеси сериозно с останалите тимове в средата на таблицата. Домакините напълно си заслужиха победата, като бяха по-активният отбор през почти целия мач.

Борусия също имаше своите положения за гол, но настойчивостта на Нюрнберг се оказа решаваща, и в 87-та минута Алберт Буняку успя да оползотвори асистенцията на Александър Ешвайн, и да отбележи победното попадение в мача.

Швейцарецът Буняку, който по-често играе за втория отбор на Нюрнберг, се оказа златна смяна за Дитер Хекинг, който го пусна в игра само четири минути преди гола, на мястото на Йенс Хегелер.

Така от челната четворка в Бундеслигата, единствено лидерът Борусия Дортмунд стигна до победа в този 24-ти кръг, като успя да увеличи още преднината си на върха.


szólj hozzá: Nürnberg 1-0 Gladbach