Марко Ройс вкара три гола за Борусия (Мьонхенгладбах), който разгроми с 5:0 Вердер (Бремен) в среща от 13-ия кръг на Бундеслигата. С тази победа зелено-черните излязоха на 2-о място в класирането преди последните три срещи с 26 точки. Начело е Байерн с 28 и мач по-късно с шампиона Борусия (Дортмунд).

На 3-о място се изкачи Шалке'04, който разгроми с 4:0 Нюрнберг, като кралскосините са с 25. Всичко в Германия обаче днес е подчинено на информациите, че съдията Бабак Рафати, който трябваше да ръководи срещата Кьолн- Майнц, е опитал да се самоубие. Срещата беше отложена, а двата отбора научили, че няма да играят около 40 минути преди официалния час за начало.

Закъсалият в класирането Фрайбург успя да измъкна точка при домакинството на Херта, след като стигна до 2:2. Щефан Райзингер реализира и двата гола за домакините в 61-ата и в 90-ата минута. До почивката берлинчани бяха повели с 2:0 благодарение на головете на Адриан Рамос в 21-ата и на Петер Ниймайер в 45-ата. С тази точка отборът на Фрайбург събра 11 и се изкачи на 16-о място. Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) и Левски Гара Дембеле се появи на терена в 83-ата минута на мястото на Седрик Макиади.

 

Още до почивката Ройс вкара първите си два гола в срещата в полза на Борусия (Мьонхенгладбах), като покачи до 3:0. Патрик Херман вкара първия гол в мрежата на Вердер в 16-ата минута с глава, а Ройс добави нови три в 23-ата, в 38-ата и в 52-ата.

Само минута по-късно Хуан Аранго направи 5:0. Отборът на Вердер приключи мача с десет души заради втори жълт картон на гръцкия им защитник Сократис Папастатопулос, а те остават на 5-о място в класирането с 23 точки.

В Гелзенкирхен Клаас-Ян Хунтелаар вкара два гола за Шалке'04, като вече има 12 попадения от началото на първенството. Шалке пък разби с 4:0 Нюрнберг и излезе на 3-о място с 25. Другите две попадения вкараха испанската легенда Раул, както и халфът Люис Холтби.

Ветеранът Хасан Салихамиджич донесе успеха на Волфсбург с 4:1 над Хановер'96, след като вкара първите два гола в мача.

Това беше и първа победа за вълците от четири срещи насам и те се изкачиха на 12-о място с 16 точки, докато Хановер е 7-и с 19.

Голмайсторът на отбора Дидие Я-Конан пък беше отстранен от игра с директен червен картон в 58-ата минута и пропуска в следващия кръг северното дерби с Хамбургер ШФ.


szólj hozzá: S4-0N
szólj hozzá: M5-0W
szólj hozzá: F2-2H
szólj hozzá: W4-1H