Нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски се сбогува с феновете на тима в последния си мач с "жълто-черния" екип на "Сигнал Идуна Парк". От следващия сезон полякът ще защива цветове на Байерн Мюнхен.

Победата над Хофенхайм с 3:2 бе използвана за сбогуване с феновете и от защитника Мануел Фридрих, който също повече няма да играе за Борусия.

Мачът започна зле за домакините, защото в 5-ата минута Хофе откри резултата чрез Роберто Фирмино. Кевин Гроскройц обаче изравни след 29 минути игра, а Хенрих Мхитарян направи 2:1 за "жълто-черните" в 31-ата минута.

Лукаш Пишчек в 34-ата минута наказа за трети път объркания отбор на Хофенхайм, а гостите успяха да върнат само едно попадение в 66-ата минута. Негов автор стана Никлас Суеле.

По-същото време Щутгарт си гарантира оцеляване в елита въпреки поражението с 1:2 на собствен терен от Волфсбург, дошло в 91-ата минута с гол на ветерана Ивица Олич. Волфсбург с победата в Щутгарт остава на 5-о място с 57 точки, на една от Байер Леверкузен, който си тръгна с 2:0 над Айнтрахт Франкфурт. За "аспирините" се разписаха Гонсало Кастро и Емре Джан през първото полувреме, като втората част беше доста слаба за нивото на германския футбол.

Шалке 04 пък победи Фрайбург с 2:0 навън с головете на Каан Айхеан и Клаас-Ян Хунтелар и се нуждаят от 1 точка, за да си подпечатат мястото в Шампионската лига и наесен.

Видео от мача можете да видите тук!