Отборът на Борусия Дортмунд е новият шампион на Германия, два кръга преди края на шампионата. Днес “жълто-черните” се наложиха с 2:0 над Нюрнберг, с което си осигуриха недостижима преднина пред втория Байер Леверкузен. Тимът на Юрген Клоп събра актив от 72 точки, докато “апирините” изненадващо загубиха като гост на Кьолн с 0:2 и имат на сметката си 64 точки.

Българският нападател Димитър Рангелов, който е собственост на вече новия шампион, но игра под наем в израелския Макаби, също ще получи златен медал, тъй като записа един мач с фланелката на Борусия.

Пред над 80 000 зрители на стадион “Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд домакините изиграха блестящ мач, с който си осигуриха седма титла в историята си. За последен път Борусия спечели титлата през 2002 година, когато по ирония на съдбата, битката за първото място отново бе с Леверкузен. Головете за успеха срещу Нюрнберг днес реализираха Бариос в 32-ата минута и Левандовски две минути преди почивката.

Изненадващо футболистите на Леверкузен не успяха да се противопоставят на Кьолн, което в крайна сметка реши титлата в полза на Дортмунд. “Аспирините” паднаха с 0:2, а головете за победителите бяха дело на добре познатия у нас Миливое Новакович. Бившият футболист на Литекс се разписа в 67-ата и 83-ата минути.

Третият във временното класиране на Първа Бундеслига Хановер също записа поражение - 0:1 като домакин на Борусия Мьонхенгладбах.

В останалите мачове се получиха следните резултати:

Хамбургер - Фрайбург 0:2

Хофенхайм - Щутгарт 1:2

Майнц - Айнтрахт 3:0

По-късно днес е дербито Байерн Мюнхен - Шалке 04.