Борусия Дортмунд може спокойно да се концентрира върху мачовете си в Шампионската лига през пролетта, след като третата поредна титла вече изглежда мираж за шампионите. В мач от 16-тия кръг „жълто-черните“ загубиха с 2:3 като домакини на Волфсбург, а в същото време лидерът Байерн победи Аугсбург с 2:0 в баварското дерби и по този начин увеличи разликата между двата отбора на внушителните 14 точки.

В Дортмунд домакините поведоха още в 6-а минута след гол от фаул на Марко Ройс. Немският национал центрира, но топката мина през купа от играчи и влезе във вратата.

Най-спорният момент бе в 35-а минута, в която първата по-опасна атака на гостите матира Вайденфелер, а на голлинията остана единствено Марсел Шмелцер. Бас Дост стреля към вратата, а бранителят успя да спаси с тялото си, но съдията Волфганг Щарк реши, че бекът е играл с ръка и свири дузпа, а Шмелцер получи директен червен картон.

Диего реализира 11-метровия удар, а само 5 минути по-късно вдъхновените „вълци“ успяха и да поведат чрез Налдо, който реализира със страхотно изпълнение от границата на наказателното поле.

Въпреки числения си пасив, Борусия не се отказа от борбата и дори успя да стигне до равенство. В 61-а минута също от дузпа точен бе Якуб Блашчиковски.

Волфсбург обаче все пак стигна до победата в 73-а минута, когато представилият се страхотно Диего изведе с чудесен пас Бас Дост и за холандския голаджия не бе проблем да вкара покрай Вайденфелер.


szólj hozzá: Bor.Dortmund v Wolfsburg 2:3 GOALS HIGHLIGHTS

В Аугсбург пък задачата на Байерн не бе никак лесна. Гостите контролираха играта и създаваха положения, но гол така и не падаше. За тяхно щастие в края на първото полувреме Джибрил Санко игра с ръка в наказателното поле, заради което съдията Йохен Дреес отсъди дузпа. Зад топката застана Томас Мюлер, който бе точен и откри резултата.

ВИДЕО: Борусия Дортмунд съвсем сдаде титлата, Байерн спечели баварското дерби

източник: Reuters

Крайното 2:0 оформи Марио Гомес в 63-а минута, само 2 минути, след като се бе появил в игра. След чудесно двойно подаване в средата на терена, Гомес бе изведен в удобна позиция сам срещу вратаря Амсиф. Голаджията хладнокръвно пое топката и я заби във вратата за 2:0.


szólj hozzá: Augsburg vs Bayern 0:2 GOALS HIGHLIGHTS

В другите мачове:

Фрайбург – Гройтер Фюрт 1:0

Нюрнберг – Фортуна Дюселдорф 2:0

Щутгарт – Шалке 3:1

от 19.30ч.: Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен

В класирането Байерн води с 41 точки, а вторият Байер Леверкузен има с 30, но и мач по-малко. Дортмунд е на трета позиция с 27, следван от Шалке и Щутгарт с по 25.


szólj hozzá: Stuttgart vs Schalke 04 - 3-1 (All Goals)