Борусия Дортмунд продължава със слабото си представяне. „Жълто-черните“ допусаха домакинско поражение с 0:1 от Аугсбург в мач от 19-я кръг на Първа Бундеслига. По този начин отборът воден от Юрген Клоп продължава да бъде на последно място в класирането и все повече се отдалечава от спасителната зона.

Борусия Дортмунд като цяло имаше надмощие в срещата и създаде повечето чисти положения, но така и не успя да пробие вратата на Манингер.

Първата невероятна възможност се откри пред Марко Ройс. Той бе изпуснат от защитата на Аугсбург, след което напредна и стреля, но в страни от десния стълб на Манингер.

Пиер-Емерик Обамеянг вкара гол в 26-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Единственият гол в срещата падна в 50-та минута, когато след груба грешка в защитата на Борусия Дортмунд топката попадна в Раул Бобадия, който бе останал сам срещу Вайденфелер и не пропусна да го разстреля.

Аугсбург завърши мача с човек по-малко, след като Кристоф Янкер бе изгонен от съдията Марко Фриц с директен червен картон. Янкер задържа откъсващия се сам срещу Манингер – Обамеянг и напълно заслужено бе изпратен под душовете.

Борусия натисна в самия края на мача и бе близо до това да изравни. Хенрих Мхитарян стреля опасно в 89-та минута, но Манингер спаси. В добавеното време на срещата Чиро Имобиле стреля опасно с глава, но Манингер спаси.

Борусия Дортмунд остава на последното осемнадесето място с 16 точки, а Аугсбург е четвърти с 33 точки.

Байер Леверкузен постигна много важна победа с 1:0 при гостуването на Херта.

Победното попадение за „аспирините“ реализира Щефан Кислинг в 49-та минута.

Херта завърши мача с човек по-малко, след като Ланкамп бе изгонен в 90-та минута за втори жълт картон.

Хамбургер постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Падерборн.

Кьолн и Щутгарт завършиха 0:0, а Хофенхайм загуби с 1:2 от Вердер Бремен.