Шампионът на Германия Борусия Дортмунд приземи лидера в Първа Бундеслига Байерн Мюнхен, след като постигна изключителна важна победа с 1:0 при гостуването си на „Алианц Арена” от 13-я кръг.

Мачът започна равностойно, като в първите 15 минути двата отбора трудно създаваха опасности пред двамата вратари.

След 25-та минута играчите на Байерн имаха надмощие до края на първото полувреме, но футболистите на Борусия Дортмунд се справяха добре в защита. Робен на два пъти изпробва шанса си, но ударите му минаха в страни от вратата на Вайденфелер.

В 55-та минута Тони Кроос намери Гомес, но неговият удар мина на сантиметри от гредата.

Футболистите на Борусия Дортмунд отговориха с опасна атака в 58-та минута, когато Кагава бе изведен сам срещу Нойер, но вратарят на Байерн се справи и изби топката.

Борусия Дортмунд поведе в 65-та минута, когато Кагава и Гьотце направиха двойно подаване и последният след това прати топката във вратата на Нойер.

Домакините натиснаха в последните 20 минути на мача, но Гомес направи няколко пропуска пред вратата на тима от Дортмунд, а Вайденфелер отрази удари на Густаво и Рибери.

След тази победа Борусия Дортмунд остава на второ място с актив от 26 точки и е само на две от лидера Байерн Мюнхен, който е с 28 точки.


szólj hozzá: Bay 0-1 Dor