В първия мач в Бундеслигата за новия сезон шампионът Борусия Дортмунд победи с 3:1 Хамбургер у дома и показа много силна игра пред 80720 зрители на стадион Сигнал-Идуна-Парк, по-известен като Вестфаленщадион.

Шинджи Кагава можеше да открие резултата в 14-ата минута, но опасният шут на японската звезда на домакините премина на сантиметри от вратата на Ярослав Дробни.

В 17-ата минута, падна и първият гол за сезона в немския шампионат, като негов автор стана Кевин Грьоскройц, който бе изведен от Марио Гьотце в наказателното поле и с премерен изстрел прати топката в мрежата.

В 25-ата Кагава имаше нов шанс да отбележи, но ударът му нацели страничната греда зад чешкия страж на хамбургци Дробни.

Борусия продължи по шампионски и в 29-ата Гьотце удвои на 2:0 след прекрасно двойно подаване с Роберт Левандовски, който технично с пета изведе съотборника си очи в очи срещу вратаря.

В 48-ата играчите на Юрген Клоп минаха като на парад през наказателното поле на Хамбургер, Марио Гьотце шутира, Ярослав Дробни с мъка спаси, но при добавката Кевин Грьоскройц бе безпогрешен и покачи на 3:0 с втория си гол в мача.

Гостите от Хамбург успяха да върнат едно попадение, когато след разбъркване в пеналта резервата Роберт Теше простреля Роман Вайденфелер в 79-ата минута.

С демонстрираната срещу Хамбургер игра Дортмунд показа, че има сили да се бори за титлата в Германия и през този сезон, но тепърва ще се види дали тимът на Клоп ще успее да комбинира успешно мачовете си в първенството с тези в Шампионската лига.

Останалите срещи от първия кръг на Бундеслигата за сезон 2011/2012 година са в събота, неделя и понеделник.
szólj hozzá: Bor 3-1 Ham