Отборът на Байерн Мюнхен завърши календарната 2010 година с впечатляваща победа и отстраняването на Щутгарт от осминафиналите на турнира за Купата на Германия. Баварците се наложиха с впечатляващото 6:3 като гост в мач с два червени картона, изпусната дузпа и множество интересни моменти.

Пред повече от 40000 зрители на „Мерцедес Арена”, гостите от Мюнхен поведоха с 2:0 още до осмата минута. Отл откри в шестата, а две по-късно Марио Гомес покачи. С два гола на Погребняк обаче, домакините изравниха до 2:2 минути преди почивката.

Веднага след подновяването на играта футболистите на Луис Ван Гаал отново излязоха напред в резултата, след като Мирослав Клозе бе точен. В 67-ата минута домакините останаха и с човек по-малко на терена, което допълнително наклони везните в полза на баварците. От игра бе отстранен Халид Буларуз за втори жълт картон.

В 74-ата минута домакините пропуснаха и дузпа, което тотално отказа тима на Щутгарт. Три минути по-късно обаче, противно на логиката Делпиере вкара, с което отново изравни. В последните десет минути на мача обаче на терена бе само тима на Байерн, който реализира цели три безответни гола. Мюлер, Клозе и Рибери доведоха нещата до 6:3, а три минути преди края Делпиере също бе изгонен с втори жълт картон.