Байерн Мюнхен разби със 7:0 Базел в мача реванш от осминафиналите на Шампионската лига и с общ резултат 7:1 баварците продължават напред в турнира. Много силен мач за домакините направи Марио Гомес, който отбеляза четири попадения.

Още в 6-та минута Робен можеше да вкара гол, но ударът му бе блокиран от Драгович, а при добавката на холандеца топката мина в страни от вратата на Зомер.

Байерн поведе в 10-та минута, когато след далечен удар на Кроос и рикошет в защитник на Базел топката стигна до Ариен Робен, който остана сам срещу Зомер и без проблеми го преодоля за 1:0.

Само минута по-късно след хубав пробив на Рибери отляво, французинът пусна към Марио Гомес, който се опита с пета да преодолее Зомер, но стражът имаше късмет и спаси.


B1-0B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Последваха нови два пропуска пред вратата на Базел. В 22-та минута след удар на Мюлер топката бе спасена от Зомер. В 37-та минута Кроос стреля, но в аут. Две минути по-късно Гомес стреля опасно с глава, но Зомер спаси.

Байерн удвои своята преднина в 42-та минута, когато Робен центрира в наказателното поле на Базел, където Мюлер се измъкна от защитник на гостите и на първата греда засече топката от въздуха и я прати в мрежата на Зомер.


B2-1B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Баварците отбелязаха трети гол в 44-та минута, когато Робен центрира от фаул в наказателното поле на Базел, където Бадщубер продължи към Марио Гомес, който на празна врата отбеляза за 3:0.


B3-0B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

В 50-та минута Байерн вкара четвърти гол, след като Рибери центрира в наказателното поле на Базел, където Гомес засече по-много красив начин топката от въздуха и направи резултата 4:0.


B4-0B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Само единадесет минути по-късно в 61-та Рибери нахлу в наказателното поле на Базел, след което сложи топката на главата на Марио Гомес, който на празна врата оформи своя хеттрик за 5:0.


B5-0B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Баварците вкараха шести гол в 67-та минута, когато Рибери подаде към Марио Гомес, който с много хубав и мощен удар разстреля Зомер за 6:0.


B6-0B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Последният седми гол за Байерн падна в 82-та минута, когато Швайнщайгер подаде към Робен, който преодоля Зомер и на празна врата вкара за крайното 7:0.

След този категоричен успех Байерн се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, а жребият е в петък.


B7-0B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012