Байерн Мюнхен е само на една победа от шампионската титла в Бундеслигата, след като унизи максимално Хамбургер, и победи с 9:2. Това бе десети пореден успех за „баварците“ в немското първенство, и един от най-изразителните в историята на тима. Най-голямата победа на Байерн в Бундеслигата датира от 1971-ва – 11:1 срещу Борусия Дортмунд. Съставът от Мюнхен има и два успеха с по 9:0, от средата на 70-те и 80-те години на миналия век.

Хамбургер също не бе претърпявал толкова голяма загуба, а петте допуснати гола през първото полувреме бяха рекорд.

Седем кръга преди края на Бундеслигата, Байерн има 20 точки аванс пред втория Дортмунд, но на теория все още не е шампион. Това ще се случи при успех в следващия кръг, когато „баварците“ гостуват на Айнтрахт във Франкфурт.

Голеадата започна от Джердан Шакири още в петата минута, а до полувремето се разписаха още Бастиан Швайнщайгер (19), Клаудио Писаро (30 и 45), и Ариен Робен (33). Писаро и Робен реализираха в две последователни атаки в 53-та и 54-та минути, а в 68-та Писаро вкара четвъртото си попадение в мача за 8:0.

Джефри Брума върна едно попадение в 75-та минута, но Франк Рибери възстанови статуквото веднага след подновяването на играта от центъра. Финалното 9:2 оформи Хейко Вестерман в 86-та.