Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен не остави никакъв шанс на шампиона на Азия Гуанжоу, като се наложи с класическото 3:0 и по този начин елиминира тима на Марчело Липи на полуфинала на Световното клубно първенство. Само 7 минути бяха нужни на баварците, за да подпечатат билета си за финала на надпреварата. Головете за селекцията на Хосеп Гуардиола бяха дело на Франк Рибери, на Марио Манджукич и на Марио Гьотце.

ВИДЕО: Байерн показа защо е крал на Европа, за 7 минути матира тима на Липи

източник: Gulliver/Getty Images

Байерн имаше смазващо превъзходство през всичките 90 минути, а само късметът и гредите спасиха Гуанжоу от същински разгром. С чудесни изяви в първите минути на мача се отчетоха Филип Лам и Тиаго Алкантара, който нацели гредата в 17-ата минута. Само няколко минути след това Тони Кроос опита точния си мерник, но и той като Алкантара имаше малшанса да удари греда.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

Голямото шоу обаче се разигра в самия край на първите 45 минути. Тогава само в рамките на 4 минути, немският шампион разнищи китайския си опонент. Първо, в 40-ата минута Франк Рибери се възползва от едно разбъркване в наказателното поле на Гуанжоу и откри за 0:1. Едва 4 минути след това, Байерн удвои. Марио Манджукич стреля, а вратарят на символичните домакини не се намеси разчетено, баварците продължиха своята атака, а при втория си опит Манджукич не прости – 0:2.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка. След нея, Байерн нанесе своя окончателен удар. В 57-ата минута Марио Гьотце получи топката пред наказателното поле и с хубав прехвърлящ удар оформи крайния резултат – 0:3.

ВИДЕО: Байерн показа защо е крал на Европа, за 7 минути матира тима на Липи

източник: Gulliver/Getty Images

Въпреки солидната преднина, Байерн не се отказа да търси още по-разгромна победа и в 66-ата минута отново гредата спаси китайците. Франк Рибери отправи силен удар, който обаче, като по чудо не намери целта. Малко след това, Гьотце стреля, а стражът на Гуанжоу изби, а топката отново срещна, този път страничния стълб, но не мина голлинията.

ВИДЕО: Байерн показа защо е крал на Европа, за 7 минути матира тима на Липи

източник: Gulliver/Getty Images

Така след величествено превъзходство, Байерн показа, че напълно заслужено е седнал на европейския трон и вече чака финала на Световното клубно първенство, в опит да се изкачи и на световния връх.

На финала баварците ще спорят с победителя от двойката Атлетико Минейро – Раджа Казабланка.