Байерн Мюнхен записа поредната си победа в Бундеслигата, след като разнищи Вердер Бремен като гост с 0:7 в мач от 15-ия кръг на немския елит. Публиката на „Везерщадион“ напусна стадиона в минорно настроение, а нейните любимци записаха трето поражение в последните си четири мача.

Баварците пропуснаха няколко добри възможности още в началото, но в 22-ата минута Рибери проби мощно отляво и центрира покрай Клемес Фриц, а Лукимя-Молонготи без да иска прати топката в собствената си мрежа.

Пет минути по-късно Даниел ван Буйтен с глава засече центриране на Тони Кроос от пряк свободен удар и прати топката в левия ъгъл за 2:0.

В 34-ата Франко ди Санто можеше да върне Вердер в мача, след като Елиа го намери с добро подаване в наказателното поле, но ударът му с глава бе изчистен от Ван Буйтен.

Четири минути по-късно интригата започна да изглежда все по-вяла, след като Томас Мюлер се отскубна от отбраната и достави удобна топка за Рибери, който без проблеми се разписа.

Голеадата продължи след почивката с попадение на Марио Манджукич, който бе на точното място, за да засече ниско подаване на Рибери.

Осем по-късно Марио Гьотце се спусна с топка в крака отдясно и подаде към Мюлер, който от точката на дузпата с хубав шут стреля в близкия ъгъл за 5:0.

В 82-ата минута Рибери заби втори гол в мача, след като бе оставен непокрит пред вратарското поле и хладнокръвно реализира. Гьотце даде финалния щрих на трагичната за домакините вечер с попадение в 90-ата минута.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

Така Байерн оглавява класирането с 41 точки, докато Вердер е 14-и със само 16 и се намира на 5 над опасната зона.

Другите резултати от днешните мачове в Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04 2:1

Щутгарт – Хановер 96 4:2

Хамбургер – Аугсбург 0:1

Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 1:2