Байерн Мюнхен подобри рекорда за най-много отбелязани голове като гост за един сезон след успеха си при визитата на Хамбургер с 4:1. Баварците са записали 46 попадения при гостуванията, подобрявайки върховото постижение от 43 гола на Вердер от сезона 2006/2007.

Два гола за победата отбеляза Марио Гьотце, а по веднъж се разписаха Томас Мюлер и Клаудио Писаро. Червен картон в края пък получи Жером Боатенг.

Гьотце и Мюлер добавиха и по една асистенция, а за домакините се  разписа обичайният им реализатор от последните седмици Хакан Чалханоглу за 1:3 в 72-ата минута.

Резултатът бе открит в 32-ата минута. Ариен Робен комбинира добре в наказателното на Хамбургер с Марио Гьотце и последният прониза Рене Адлер за 1:0. Домакините можеха да изравнят, но удар от воле на Рафаел ван дер Ваарт бе спасен от Мануел Нойер.

Десет минути след почивката Байерн удвои своята преднина. Робен центрира от фаул, Гьотце опита да стреля през купа от играчи пред вратата на Адлер, а там Томас Мюлер стигна първи до топката и я отклони в мрежата на Хамбургер.

В 69-ата минута Гьотце вкара втория си гол в мача след като реализира отблиза за 3:0.

Хакан Чалханоглу върна надеждите на Хамбургер в 72-ата минута, след като прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Нойер, но Клаудио Писаро сложи точката в спора само две минути след като влезе на терена на мястото на Ариен Робен.

Остана време само за Жером Боатенг да си изпроси евтин червен картон след спречкване с Демирбай.

Така Хамбургер остана на мястото, даващо право на плейоф за оцеляване в Бундеслигата, а Байерн защити честта си, след като отдавна вече гарантира първото си място.

Видео от мача можете да видите тук!