Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд гарнираха класирането си за полуфиналите в Шампионската лига и с плашещи победи в Бундеслигата. В 29-ия кръг новите шампиони разнищиха Нюрнберг с 4:0, докато „жълто-черните“ унижиха Гройтер Фюрт с 6:1 като гост.

На „Алианц Арена“ баварците предрешиха двубоя още до средата на първото полувреме с три гола. Жером Боатенг откри в 5-ата минута на двубоя, след като Клаудио Писаро отклони центриране от ъглов удар, а защитникът с мощно воле разстреля вратаря.

В 17-ата самият Боатенг влезе в ролята на асистент, като намери Марио Гомес на идеална позиция в наказателното поле и нападателят удвои преднината на своя тим. Седем минути по-късно Рафиня ознаменува един от редките си стартове като титуляр с хубав гол, който се оказа последен до почивката.

Четвъртото попадение падна в 56-ата минута, когато Рибери подаде към Джердан Шакири и швейцарският национал стреля точно покрай Шафер.


szólj hozzá: Bayern Munich 4-0 Nurnberg MATCH HIGHLIGHTS

Другата голеада в Бавария се разигра на стадиона на Гройтер Фюрт, който инкасира 5 попадения срещу Борусия в рамките на половин час. Марио Гьотце откри в 12-ата, а три по-късно Илкай Гюндоган направи 2:0. Блашчиковски направи преднината на вестфаленци класическа в 29-ата, а в 33-ата Гюндоган заби второто си попадение в мача.

След паузата Приб в 71-ата успя да отсрами домакините с почетен гол, а точка на спора сложи Роберт Левандовски десет минути преди края.

Байерн Мюнхен продължи да трупа точки на върха и вече има 78 на сметката си, докато втория Борусия е с 20 по-малко.


szólj hozzá: Furth 1-6 Dortmund MATCH HIGHLIGHTS

Други резултати от деня:

Фортуна Дюселдорф - Вердер Бремен 2:2

Майнц 05 - Хамбургер ШФ 1:2

Волфсбург - Хофенхайм 2:2