Байер Леверкузен се наложи с 2:0 над Шалке'04 от 27-ия кръг в Бундеслигата и съкрати преднината на лидера Борусия Дортмунд на 7 точки. Жълто-черните водят с 62, а тимът от Леверкузен е с 55. Трети е Хановер'96 с 50, пред Байерн с 48 и Майнц с 44.

Швейцарският национал Ерен Дердийок откри резултата в 19-ата минута, след като се измъкна от неуспешен опит за изкуствена засада и от воле прониза вратаря на гостите Мануел Нойер.

Десет минути по-рано обаче Нойер спаси вратата си от друг гол, след като майсторски отби удар на Михаел Балак от фаул.

Старши треньорът на домакините от Леверкузен- Юп Хайнкес, за когото се очаква да обяви утре напускането си в посока Байерн Мюнхен, пусна Балак като титуляр.

Въпреки очакванията, че играчите на Шалке ще реагират след смяната на Феликс Магат през седмицата, това не се случи.

Домакините контролираха събитията на терена и вратарят им Рене Адлер беше по-скоро зрител.

Опитният бранител Кристоф Метцелдер пък си вкара автогол в 27-ата минута, изпращайки топката в собствената си врата след центриране на Ренато Аугусто от лявото крило. Временният треньор на кралскосините Сепо Айкхорн опита да промени поведението на своите футболисти след почивката и се наложи вратарят Адлер най-после да показва качества след удар на Хосе Мануел Хурадо.

В края на мача обаче можеше да стане и 3:0, но Нойер спаси удар на Сидни Сам. Поражението остави Шалке'04 на 10-о място с 33 точки.
Lev - Sch 1-0 2-0 www.rojadirecta.es by kehl3