Анжи Махачкала показа повече футболни аргументи от Хановер 96 в първия мач от 1/16-финала помежду им в Лига Европа и заслужено победи с 3:1. Преднината на дагестанци можеше да бъде и по-сериозна, ако не бе пропускът на звездата Самуел Ето'о от бялата точка.

Срещата ще се запомни и с дебюта на рекордната покупка Вилиан, за когото домакините броиха 35 милиона евро на Шахтьор Донецк.

Въпреки по-активната игра на руснаците, гостите от Германия успяха да открият резултата с първия си точен изстрел в мача. Шаболч Хущи пое топката от Маме Диуф пред наказателното поле и с десния крак разстреля Габулов.

В 34-ата минута обаче Анжи успя да изравни след страхотна изява на дебютиращия Вилиан. Новото попълнение проби чудесно отдясно и върна топката назад към Самуел Ето'о, който само чукна топката в мрежата – 1:1.

Само три минути по-късно самият Вилиан можеше да вкара първия си гол за клуба от Дагестан, но не уцели вратата.

Много бързо след подновяването на играта Анжи обърна мача след отработено положение от пряк свободен удар. Вилиан подаде към Юри Жирков, който пък върна топката към Одил Ахмедов и крилото с красив удар от въздуха прониза вратата на Рон-Роберт Цийлер за 2:1.

В 58-ата играчите на Гуус Хидинк можеха да отбележат още един гол, след като Шулц фаулира Ето'о в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Потърпевшият камерунец обаче не изпълни много добре и вратарят успя да избие топката в ъглов удар. След изпълнението му Ето'о получи нов шанс да се разпише, но Цийлер отново парира шута му.

В 64-ата обаче той нямаше какво да стори при изпълнението на Марк Бусуфа, който безмилостно засече от едно докосване извеждащ пас на Ето'о.

Така Анжи гледа уверено към реванша в германия след седмица, макар че голът на Хущи оставя интригата жива.