Байерн Мюнхен записа третата си победа от три мача в Бундеслигата, след като победи Нюрнберг с 2:0. Мачът на „Алианц Арена“ не бе лесен за немския колос, който до 69-а минута така и не успяваше да отбележи, но все пак с голове на Франк Рибери и Ариен Робен стигна до трите точки.

Пеп Гуардиола изненадващо заложи в титулярния си състав на Марио Гьотце, който направи официален дебют за Байерн. Той си партнираше в средата на терена с изтегления назад Бастиан Швайнщайгер и другото ново попълнение Тиаго Алкантара. Тони Кроос и Томас Мюлер пък останаха на терена, но с включването си през втората част помогнаха за постигането на победата.

Още от първата минута Байерн обсади вратата на Рафаел Шефер, но въпреки това Нюрнберг бе по-близо до гола. В 15-а минута Даниел Гинчек стреля страховито, а след намесата на Мануел Нойер топката срещна напречната греда.

В 33-а минута съдията Кристиан Дингерт отсъди несъществуваща дузпа в полза на Байерн, която обаче Дейвид Алаба не успя да превърне в гол. В края на полувремето пък баварците имаха този път основателни претенции за нова дузпа, но този път съдията остана безмълвен.

След почивката Байерн продължи да упражнява сериозен натиск, а голът най-сетне падна в 69-а минута. След продължителна атака, топката стигна отдясно до Филип Лам, който центрира перфектно в наказателното поле. Там Франк Рибери бе оставен сам и прецизно с глава вкара за 1:0.

В 78-а минута преднината на Байерн бе удвоена от Робен. Холандецът направи страхотен пробив отдясно, премина през трима играчи на Нюрнберг, след което с удар през краката на Шефер вкара за 2:0.

До края на мача домакините имаха достатъчно възможности и за трети гол като най-близо бе Джердан Шакири, но швейцарецът от няколко метра не успя да уцели опразнената врата.

Байер Леверкузен също остана с перфектен актив от 9 точки след победа с 4:2 над Борусия Мьонхенгладбах. Щефан Кислинг и Сидни Сам дадоха аванс за „аспирите“ през първото полувреме, но набързо Мартин Щранцъл и Хуан Аранго изравниха до 57-а минута.

Последваха обаче нови два гола за Байер, дело на Сидни Сам и Гонсало Кастро, благодарение на които Леверкузен победи с 4:2.

Мъката на Шалке пък продължи след загуба с 1:2 като гост на Хановер в мач с 3 червени картона „Кралскосините“ остават с едва една точка от 3 мача.

Хофенхайм и Фрайбург сътвориха истинско голово шоу, завършило 3:3, а Майнц победи Волфсбург с 2:0.

От 19.30 часа е мачът Херта Берлин – Хамбургер ШФ.

В класирането начело е Борусия Дортмунд с пълен актив от 9 точки, а толкова имат още Байер Леверкузен, Байерн и Майнц.