С гол в добавеното време на мача, Вердер Бремен стигна до равенство 2:2 срещу лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен в мач от 23-тия кръг на първенството. По този начин „бременските музиканти” направиха услуга на Байерн Мюнхен, тъй като баварците остават с равни точки с „аспирините” на върха в класирането.

Поредица от вратарски грешки доведе до резултата 1:1 на почивката. Първо в 29-та минута удар от фаул на Ерен Дердийок не бе отразен добре от Тим Вийзе и влезе в неговата врата. Само 5 минути по-късно пък Клаудио Пизаро добута топката във вратата на Леверкузен, след като нов удар от фаул тупна пред Рене Адлер, удари го по чатала и мина зад него.

С перфектен удар отдалеч Тони Кроос даде нова преднина на Байер, но Пер Мертезакер с глава във втората минута от добавеното време донесе точката за Вердер.

Шампионът Волфсбург стигна до важна победа с 2:1 над третия Шалке и по този начин продължи добрите си изяви в последно време. Кевин Курани даде преднина на Шалке през първото полувреме, но два гола на Графите през втората част донесоха успеха на „вълците”.

В класирането Байер се завърна на първото място с 49 точки, като един отбелязан гол по-малко остава гранда Байерн на второ място. Шалке е трети с 45 точки, следван от Хамбургер с 40, Борусия Дортмунд 39 и Вердер с 35. Волфсбург е 12-и с 28.