Вердер Бремен допусна четвърта загуба за сезона, и първа за 2008 година, като отстъпи с 1:2 като домакин на Бохум. Поражението за тима на Томас Шааф няма да се приеме леко, тъй като попречи на Вердер да се изравни на първа позиция с лидера Байерн Мюнхен. Баварците са с 39 точки, а отборът от Бремен с 36. След успеха днес Бохум е 11-ти с 22 точки в актива си. Това бе и първа победа за отбора далеч от дома.

Вердер игра без Класнич, Алмейда и Саного, а в последните 20 минути от срещата и без Налдо, който получи червен картон.

Домакините бяха далеч по-активни и от първата минута пресираха съперника с непрестанни атаки. Те обаче дадоха резултат чак в последната минута на първото полувреме, когато Даниел Йенсен откри резултата, след асистенция на Аарън Хънт.

След почивката почти нищо не се промени на терена, Вердер контролираше играта и създаваше положения. Бохум рядко излизаше от своята половина и разчиташе само на контраатаки.

Минутите около изгонването на Налдо обаче се оказаха фатални за Вердер. В 68-та Ауер изравни, бразилският защитник напусна терена две минути по-късно, и Бохум се събуди, за да обърне развоя на мача до 1:2 в 84-та минута чрез Антар Яхия.

В другия мач от Бундеслигата днес Шалке нямаше проблем срещу шампиона Щутгарт и надделя с 4:1, като така си върна за измъкнатата титла от миналата година.