Вердер постигна разгромна победа с 5:2 над Байер в мач от последния кръг на есенния полусезон в Бундеслигата. След успеха си бременци събраха 36 точки в актива си и се изравниха с Байерн на върха в класирането в Германия. Баварците от своя страна за пореден път се издъниха, правейки нулево реми с Херта в Берлин. Накриво постъпи и съставът на Хамбургер, който завърши наравно 1:1 при гостуването си на Карлсруе. Тимът на Хууб Стевенс съвсем се отдалечи от втория Вердер, имайки само 32 точки на трета позиция.

На „Везерщадион” в Бремен домакините категорично разгромиха своя съперник, като огромен принос за успеха на водения от Томас Шааф отбор имаше Иван Класнич. Нападателят се представи повече от отлично в един от малкото мачове, в които намира място в стартовия състав на наставника. Както е известно, хърватинът претърпя трансплантация на бъбрек през зимата и се възстановяваше дълго от операцията. Днес Класнич демонстрира силния си дух и безспорната си класа, вкарвайки два от головете си и асистирайки за трети.

Въпреки категоричната победа на Вердер, домакините бяха леко притеснени от Байер в началото на двубоя. „Аспирините” дори съумяха да открият първи резултата с гол на Барнета в 6-та минута. Класнич върна Бремен в играта, вкарвайки в 30-та минута – тогава Боровски стреля с глава, стражът на гостите Адлер парира удара му, но хърватинът бе на мястото си и заби кълбото в мрежата на Байер. Попадението пречупи инициативата на отбора, воден от Михаел Скибе и сложи началото на абсолютния контрол над събитията на терена от страна на Вердер.

В 50-та минута на срещата Диего даде преднина на „бременските музиканти”. Само 7 след това Клеменс Фритц накара Адлер да извади топката от вратата си за трети път. Това не бе достатъчно за домакините, нито пък за Класнич. В 63-та минута хърватинът нахлу в наказателното поле на съперника, опита да подаде на Андреасен, Барнета обаче му попречи, но не последва нищо позитивно за Байер – Класнич се видя принуден да стреля и със силен шут от 11 метра прати топката в левия ъгъл на вратата на „аспирините”. Последното попадение за домакините падна в 69-та минута и бе изработено от талантливия хърватски нападател – след перфектна комбинация между Йенсен, Диего и Класнич, последния центрира по диагонал към Розенберг, който от осем метра отбеляза петия гол за Вердер в срещата. Крайният резултат оформи Кийслинг, разписвайки се с глава в 76-та минута.

В същото време лидерът в подреждането Байерн стъпи накриво в Берлин, правейки предно нулево реми с Херта. Миналата седмица баварците не успяха да победят Дуисбург и Благой Георгиев на „Алианц Арена”.

В друг мач от кръга Хамбургер успя да се спаси от тежка загуба с късен гол и завърши наравно 1:1 с Карлсруе. Резултатът в двубоя откриха домакините в 46-та минута – тогава Тим реализира ценен гол и демонстрира сериозните амбиции на заемащия шесто място в класирането тим. Възпитаниците на Хууб Стевенс се измъчиха до самия край на сблъсъка, но все пак стигнаха до изравнителното попадение – в 90-та минута Ивица Олич прати топката с глава в мрежата на съперника след центриране на Рафаел ван дер Ваарт.

Шампионът Щутгарт също се издъни, губейки с 0:2 като гост на Арминия в Билефелд. Двата гола за победата на домакините вкараха Кампер и Вихнярек съответно в 79-та и в третата минута на добавеното време.

Вицешампионите на Германия Шалке 04 надделяха с 2:1 над Нюрнберг. Асамоа (14) и Енгелхардт (35) отбелязаха двата гола за домакините, а почетното попадение за носителя на Купата на страната бе дело на Харистеас (55).

Волфсбург разгроми с 4:0 като домакин Борусия Дортмунд. Шефер (8), Рикардо Коста (11), Гентнер (60) и Дзеко (79) реализираха попаденията за „вълците”.

Класиране:

1. Байерн Мюнхен 36 точки

2. Вердер Бремен 36

3. Хамбургер ШФ 32

4. Байер Леверкузен 30

5. Шалке 04 29

6. Kaрлсруе 28

7. Хановер'96 27

8. Щутгарт 25

9. Борусия Дортмунд 21

10. Волфсбург 20

11. Херта Берлин 20

12. Айнтрахт Франкфурт 20

13. Бохум 19

14. Aрминия Билефелд 18

15. Нюрнберг 15

16. Eнерги Котбус 15

17. Ханза Рощок 14

18. Дуисбург 13