Айнтрахт Франкфурт хвърли сериозна бомба в днешния си мач срещу Вердер Бремен от 21-вия кръг на Бундеслигата. Бременските музиканти загубиха с 0:1 и по този начин за пореден път се издъниха в борбата си за титлата.

В момента Вердер изостава с 3 точки зад Байерн Мюнхен, но утре баварският гранд ще има възможност да дръпне с цели 6 при домакинството си на Хамбургер.

На „Комерцбанк Арина” двубоят до голяма степен бе решен в 40-тата минута. Тогава звездата на тима от Бремен Диего извърши груб фаул срещу Киргиакос и бе засдлужено изгонен с червен картон. По този начин той остави своите съотборници с човек по-малко.

Айнтрахт се възползва от това и започна с натиск втората част. В 56-тата минута Йоанис Аманатидис вкара ценното попадение за домакините, с което донесе победата.

Гръцкият нападател изпозлва грешка в отбраната на Вердер, отне топката и от 20 метра разстреля Тим Вийза за своя осми гол през сезона.

До края на срещата Вердер бе по-активният отбор, но така и не стигна до попадение и сериозно утежни задачата си да спечели титлата.

В другия интересен мач днес Байер Леверкузен победи Шалке също с 1:0. Единственото попадение в двубоя падна в 85-тата минута и негов автор бе Мануел Фридрих.

Нещо средно между центриране и удар от 30 метра изненада стража Мануел Нойер и влезе във вратата пред погледите на слисаната отбрана на гостите.

Благой Георгиев изненадващо остана започна като резерва двубоя на Дуисбург срещу Арминия Билефелд. Гонг научи, че българският полузащитник страда от грип и затова не е рискувано с пускането му като титуляр.

Благо все пак влезе в игра едва в 86-тата минута на мястото на Силвио Шрьотер, а съотборниците му успяха да запишат изненадваща победа с 2:0. Головете на Манасех Ишиаку и Силвио Шрьотер донесоха ценния успех, който изкачи Дуисбург на 16-та позиция в класирането.

Всички мачове в Бундеслигата:

От вчера: Бохум – Хановер 2:1

Байер Леверкузен – Шалке 1:0

Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен 1:0

Волфсбург – Херта 0:0

Щутгарт – Карлсруе 3:1

Борусия Дортмунд – Ханза Рощок 1:0

Арминия Билефелд – Дуисбург 0:2

Утре от 18.00 часа:

Байерн Мюнхен - Хамбург

Нюрнберг – Енерги Котбус