Германският Вердер Бремен официално привлече в редиците си съотборника на българина Николай Михайлов в Твенте Марко Арнаутович.

Спортният директор на германския гранд, Клаус Алофс, заяви, че 21-годишният нападател е подписал договор за четири години. "Доволни сме, че успяхме да стигнем до споразумение с Твенте след успешните преговори. Марко Арнаутович има страхотен потенциал. Ние му вярваме и ще му възложим важна роля в нашия състав", заяви Алофс. Треньорът Томас Шааф също бе доволен от новото попълнение.

"Марко е млад, много талантлив нападател. Сигурен съм, че той е чудесна придобивка за нас и може да продължи да се развива", смята спецът. Арнаутович, който има пет участия за националния тим на Австрия, страдаше от контузия през последния сезон и със сигурност сега ще се опита да си спечели титулярно място във Вердер, след като през миналата година успя да изиграе едва три мача за първенство. "Вердер се отнасят добре с младите играчи. Виждам страхотна възможност да направя още една стъпка в кариерата си", заяви самият играч.