Байерн Мюнхен победи Вердер Бремен с 3:2 в дербито на 19-тия кръг в Бундеслигата и поне за едно денонощие оглави класирането след равенството 2:2 на Шалке с Бохум.

Двубоят на „Везерщадион” премина под пълната диктовка на гостите от Мюнхен, които създадоха множество положения пред вратата на Тим Вийзе, които обаче бяха пропилени с лека ръка. Така баварците сами си направиха живота труден и трябваше да чакат да последните минути на мача, за да стигнат до успеха.

Още от началото Байерн доминираше и в 3-та минута Ариен Робен удари гредата. Първият гол в мача обаче падна във вратата на Ханс-Йорг Бут в 10-та минута, когато Аарън Хънт откри резултата със страхотен удар в горния десен ъгъл.

Байерн стигна до изравняване в 25-та минута, когато Марио Гомес хитро остави пас към себе си за Томас Мюлер, който влезе в наказателното поле и хладнокръвно вкара за 1:1.

След още 10 минути баварците вече водеха в резултата, след като Ивица Олич оползотвори центриране на Филип Лам.

Второто полувреме започна с нов натиск на гостите и нови пропуски, най-големият от които дело на Ариен Робен. След тримесечно отсъствие заради различни контузии в игра се завърна Франк Рибери, който влезе на мястото на Ивица Олич.

Изненадващо с оглед на играта Вердер стигна до изравняване чрез Уго Алмейда, който реализира за 2:2 с много красив удар от воле.

Отговорът на баварците не закъсня и само три минути по-късно Ариен Робен се реабилитира за множеството си. Холандецът стреля от пряк свободен удар отдясно на наказателното поле на Вердер, топката срещна горната греда и попадна във вратата на Вийзе.

До края на мача баварците умело задържаха топката и стигнаха до осмата си поредна победа. Така във временното класиране Байерн е първи с 39 точки, на една пред Байер Леверкузен и Шалке. „Аспирините” обаче имат мач по-малко.

Българският национал Валери Домовчийски остана на резервната скамейка на своя Херта, който направи нулево равенство срещу Борусия Мьонхенгладбах и остава на последно място в Бундеслигата.

Всички резултата от 19-тия кръг:

Бохум – Шалке 2:2

Вердер – Байерн 2:3

Херта – Борусия М 0:0

Майнц – Хановер 1:0

Нюрнберг – Айтрахт 1:1

От 19.30: Борусия Д – Хамбургер

В петък: Фрайбург – Щутгарт 0:1

В неделя играят:

Хофенхайм – Байер Леверкузен

Волфсбург - Кьолн