Краят на една приказка дойде. Ръководството на Вердер обяви, че няма да поднови договора на играещата легенда на клуба Клаудио Писаро, който изтече на 1 юли. 

Перуанецът, който само след няколко месеца навършва 39 години, иска да продължи да играе, но явно няма да е на "Везерщадион". Така и третият му престой в клуба приключва, а по всяка вероятност той ще се завърне да се подвизава в родината си. 

"Имахме дискусии с Клаудио и стигнахме по взимано съгласие до решението, че пътищата ни трябва да се разделят. Имаше няколко фактора за това. Но най-вече не искахме да застрашим развитието на няколко млади таланта и затова решихме да се разделим с Писаро", сподели спортният директор на Вердер Франк Бауман. 

Перуанецът наниза 144 попадения със зеления екип във всички турнири и така стана топреализатор в историята на клуба. Втори е Франк Нойбарт със 141, а трети е Марко Боде със 135. Писаро има и 195 гола в Бундеслигата като цяло, което му отрежда пето място във вечната ранглиста на германския шампионат.