Борбата за титлата в Германия вече започна. За да си върне сребърната салатиера Байерн привлече топ футболистите Лука Тони и Франк Рибери. Вердер отговори също, пише германският таблоид „Билд”.

„Бременските музиканти” са пред подписване с бразилеца Карлош Алберто, който играе във Флуминензе Рио де Женейро. Така с Карлос и Диего Вердер ще се опита да отвърне на предизвикателството, отправено от баварците.

Бременците отдавна се опитват да привлекат Алберто, но досега имаше проблеми с трансферните права на футболиста. Сега обаче всичко е наред. Вердер може да вземе играча под наем за една година с опция за закупуване. Трансферната сума, която от Германия трябва да преведат на Флуминензе, възлиза на 1,1 милиона евро.

22-годишният офанзивен халф бе привлечен от Жозе Моуриньо в Порто през януари 2004 година. Пет месеца по-късно тимът, воден от настоящия мениджър на Челси, спечели титлата в Португалия. След това Алберто триумфира и в Шампионската лига с Порто. Полузащитникът се разписа в турнира по време на мача срещу Монако. Тогава португалците победиха с 3:0.