Вердер Бремен удължи договора на треньора си Флориан Колфелд с още три години и сега той е обвързан с клуба до юни 2021-а година. Новият контракт е благодарност за това, че тимът се измъкна от зоната на изпадащите в Бундеслигата.

35-годишният Колфелд започна сезона като наставник на младежката формация до 23 години и пое мъжете през октомври, когато беше уволнен Александер Нури. Нури се наслаждаваше на чудесни мачове през миналия сезон, когато пое отбора в подобна ситуация.

Той успя да изведе Бременските музикантни от зоната на изпадащите до местата за Лига Европа, но новата кампания започна ужасяващо за тима и се наложиха промени през есента.

В момента отборът е на 12-о място с 31 точки с 18 мача под ръководството на Колфелд и изглежда далече от опасността да замине към Втора лига.

Също така от клуба обявиха, че са подписани дългосрочни договори с помощниците му Тим Боровски и Томас Хорш, както и с треньора на вратарите Кристиан Вандер и другите от екипа около новия наставник.

Спортният директор Франк Бауман заяви, че Колфелд е изиграл голяма роля за развитието на отбора.

"Той не само изведе тима от трудна ситуация, но и постави ясни идеи и разпознаваема философия. Мисля, че имаме общ път напред с него, добави Бауман.