Преговорите между Вердер и Байерн за Мирослав Клозе вече са в застой, съобщава спортното списание на Германия „Кикер”. Със сигурност обаче те скоро ще бъдат подновени заради инициативата отстрана на Олимпик Лион. От ръководството на френския шампион вече са отпратили официално запитване за нападателя към бременчани.

Президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге и мениджърът Ули Хьонес с удоволствие биха взели Клозе още през юли, но договорът му с Вердер изтича чак през лятото на 2008 година.

28-годишният национал заяви в началото на месец май, че ще бъде коректен към настоящия си клуб и ще спази рамките на контракта си. Това изказване обаче вече не е валидно. Клозе официално обясни на мениджъра на „бременските музиканти” Клаус Алофс, какво не е наред и категорично изяви желанието си да се присъедини към мюнхенския тим.

„Ние сме изпратили конкретно предложение в Бремен преди десет дни. Достатъчно честни сме”, каза Хьонес. В Байерн са готови да заплатят за Клозе 10 милиона евро. „Това е прекалено малко”, отговориха от Вердер и предложиха освен сумата и размяна – Лукаш Подолски да пристигне на „Везерщадион”, а Клозе да се отправи към „Алианц Арена”.

„Подолски никога няма да бъде пуснат”, категорични са в Мюнхен. А в Бремен вече твърдят:„В момента не водим никакви преговори с Байерн”.