В първи двубой от 7-ия кръг на Бундеслигата Вердер Бремен победи Волфсбург с 2:0. Головете за успеха реализираха Клаасен в 35-ата минута и Егещайн в 86-ата минута на двубоя.

Волфсбург създаде първата по-сериозна опасност в мача, но в 12-ата минута не се стигна до гол във вратата на "бременските музиканти". За разлика от съперника си, Вердер съумя да реализира гол в 35-ата минута на срещата, когато Клаасен беше на точното място и се разписа.

В 55-ата минута Брукс от Волфсбург пропусна да изравни резултата. Отново гостите създадоха добра ситуация пред съперниковата врата в 73-ата минута, но Павленка направи отлично спасяване след удар на Брекало. За домакините пропуск пред вратата направи Аугустинсон в 82-ата минута на срещата.

Точка на спора сложи Йоханес Егещайн, който се възползва от пас на Клаудио Писаро и в 86-ата минута на срещата направи 2:0.

След този успех Вердер зае временното второ място с актив от 14 точки, но и мач повече от лидера Борусия Дортмунд. Волфсбург е на 7-ото място с 9 точки.