Нападателят Нилс Петерсен вече официално е футболист на Вердер Бремен. Голаджията прекара изминалия сезон при „бременските музиканти“ под наем от Байерн Мюнхен, но сега двата клуба са се споразумели за постоянен трансфер. Така Петерсен напуска Байерн и подписва четиригодишен договор с Вердер. Двата клуба отказаха да обявят трансферната сума за сделката.

„Радваме се много, че в следващите години Нилс ще търси голове с емблемата на Вердер на гърдите. В изминалия сезон той показа, че пасва перфектно тук“, заяви мениджърът Томас Айхин.

„Ние сме сигурни, че той има още огромен потенциал и с тази дългосрочна перспектива в Бремен ще може да се развива още и да се превърне в един от най-силните хора в отбора.“

Самият нападател, който в единствения си сезон за Байерн изигра 9 мача в Бундеслигата (2 гола) и 3 мача в Шампионската лига, също е много радостен, че бъдещето му най-сетне е ясно.

„Дълго чаках тази новина, сега се радвам много, че всичко се разви така, както исках. Влизам в новия сезон много мотивиран, искам да помогна отново да направим голяма крачка напред“, сподели немецът.