Вердер Бремен се бори за оцеляването в Бундеслигата, а загубата с 0:1 в Леверкузен бе десетият мач поред без победа. Ситуацията на „бременските музиканти“ не изглежда никак розова, а освен това в последните три кръга те ще бъдат без звездите на отбора Марко Арнаутович и Елжеро Елия.

Причината обаче не са някакви контузии, а решение на ръководството на клуба. Решението е взето, след като около 3 часа в петък сутринта двамата бяха спрени спрени от полицията на магистрала А1 със значително превишена скорост. Според „Билд“, Арнаутович е карал с 52 км/ч над разрешеното и то в участък с ремонтни дейности.

Действията на двамата преди важния мач в Леверкузен вбесиха шефовете, които веднага ги отстраниха от отбора, а сега бе взето решение наказанието им да остане до края на сезона.

„В края на първенството се нуждаем от пълната концентрация на всеки отделен играч. Още веднъж обяснихме на Марко Арнаутович и Елжеро Елия, че тяхното поведение ощети отбора в тази фаза. До края на сезона двамата ще посещават одобрена тренировъчна програма извън отбора“, обясни мениджърът на Вердер Томас Айхин.