Отборът на Щутгарт пристигна този следобед на летище София и тази вечер ще направи своята официална тренировка на стадион „Васил Левски” преди утрешния двубой срещу Черно море. Немският ексшампион пристига с всичките си звезди, сред които Йенс Леман, Марио Гомес, Какау и Томас Хицелщпергер.

Наставникът на тима Армин Веe призна, че е получил подробна информация за съперника Черно море най-вече от своя сънародник Лотар Матеус. Именно тимът на Матеус Макаби Нетания бе отстранен от „моряците” в предишния кръг на турнира за Купата на УЕФА. „Не съм разговарял подробно с Балъков, но говорих с Матеус, чиито отбор беше победен от Черно море. Той ми каза, че трябва да внимаваме и да сме концентрирани, но и че ние сме по-добрият отбор”, коментира Вех. Той допълни, че няма да има проблеми в нападение, тъй като голмайсторът Какау ще играе утре.

Помощникът на Армин Веe легендата на немския футбол Маркус Бабел бе по-словоохотлив пред журналистите. Бабел призна, че до жребия не е чувал за отбора на Черно море. „Смятам, че когато идваме от Бундеслигата не трябва да има значение кой отбор си. Надявам се в края на краищата да се окажем фаворити. Радвам се, че Балъков ще присъства и се надявам да даде някои и друг съвет”, каза Бабел.