Отборът на Падерборн спечели една точка в голямата битка за оцеляване. Тимът завърши 2:2 като домакин на Вердер Бремен в мач от 30-ия кръг на Първа Бундеслига.

Падерборн остава в опасната зона, като се изравни по точки с Хамбургер, с по 28. Двата тима се намират само на една точка от спасението. На дъното остава съставът на Щутгарт, който има 27 пункта.

Срещата бе равностойна, без доминация на нито един от двата тима. Домакините поведоха за 2:0 само в рамките на две минути през първото полувреме. В 25-ата Марио Вранчич стреля от воле в горния десен ъгъл, за да реализира първия гол в срещата. 120 секунди по-късно Мориц Стопелкамп се разписа за 2:0.

В края на първото полувреме Вердер Бремен се върна в срещата, с попадение на младия Селке, който засече с глава топката за 2:1 след центриране от фаул.

След центриране от корнер се получи разбъркаване в наказателното поле, с поредица от избивания на топката. Тя обаче попадна в Изет Хайрович, който стреля от границата на наказателното поле за крайното 2:2.

Малко след това съставът на Падерборн остана с човек по-малко, след като Хейнлот получи втори жълт картон.