Отборите на Унион Берлин и Хофенхайм не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в среща от 23-ия кръг на германската Бундеслигата.

Домакините откриха резултата още в 9-ата минута чрез Макс Крузе, който се разписа след дузпа за нарушение Флориан Грилиш срещу нахлуващ в наказателното поле опонент.

Гостите вдигнаха оборотите и изглеждаха по-опасния тим, който търси повече гола, но пропуснаха няколко положение пред Бауман.

В 29-ата минута Грилиш напредна и центрира много остро, а Шлотербек преодоля собствения си вратар докато се опитваше да предотврати попадение от Самасеку.

След изравняването отново гостите бяха по-близо до втори гол на няколко пъти. Себастиан Руди в 40-ата стреля над вратата, а след почивката Ихлас Бебу преодоля защитник в наказателното поле, но стреля покрай десния стълб на Бауман.

Гостите достигнаха до заветното попадение за 2:1 в 84-ата минута след добро центриране отляво, което намери Павел Кадерабек и той отбеляза, но след намеса на ВАР гола бе отменен.

С това равенство столичани остават на 7-ата позиция с актив от 34 точки, докато Хофе са 11-и с 27 пункта. В следващият кръг Хофенхайм домакинства на Волсфбург, а Унион Берлин ще гостува на Арминия Билефелд.