Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис Ван Гаал все още очаква да види най-доброто от своята суперзвезда Франк Рибери. „Баварците” станаха шампиони на Германия и играха финал в Шампионската лига, но Рибери така и не успя да се изяви докрай, и имаше проблеми както на терена, така и извън него.

„Байерн се отплаща много добре на играчите си, включително на Рибери. Играчите също трябва да дават всичко за отбора, и той включително. Все още не съм видял най-доброто от Рибери, заради честите му контузии,” коментира Ван Гаал пред „Кикер”.

Специалистът обяви, че иска още няколко нови попълнения преди старта на новия сезон. „Винаги се оглеждам за играчи. Наблюдавам Грегори ван дер Вил, Фабио Коентрао и Мартин Касерес. Ако можем да се подсилим с тях, ще ги купим,” отчете той. „Но аз не съм треньор, който купува заради идеята. Аз съм треньор, който иска и който може да подобрява класата на футболистите.”

След дискусиите след Мондиал 2010 около видео повторенията по време на мачовете, Ван Гаал зае страна, и подкрепи нововъведенията. „Нуждаем се от технологии във футбола. Надявам се, че господин Сеп Блатер е видял това вече. Онова, което се случи, бе лудост. Феърплеят съществува като понятие, но никой не се води по него. Невероятно е,” добави Луис Ван Гаал.