Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис Ван Гаал призна, че задачата на неговия тим на четвъртфиналите в Шампионската лига ще е много трудна. Съперник на „баварците” ще бъде Манчестър Юнайтед, а Ван Гаал бе едновременно доволен, че е избегнат Барселона, и притеснен от предстоящата битка с англичаните.

„Тежък жребий за нас. Манчестър и Барселона са фаворитите за спечелване на турнира. В момента те се намират в много добра форма и ще е много трудно да ги победим,” каза холандският специалист. „Но английските отбори винаги играят своята игра, което е предимство за нас, тъй като обикновено всички излизат с дефанзивна тактика срещу нас.”

„При всички положения ще стане страхотен мач за феновете,” добави Ван Гаал.

Спортният директор на Байерн Кристиан Нерлингер коментира: „Ще е истински празник. Да играеш с един от най-добрите отбори в света, какъвто е Манчестър Юнайтед, е специално. Трябва да подходим позитивно към двубоя.”

Марк Ван Бомел сподели от своя страна, че футболистите са приели добре жребия. „Ще е трудно, но и фантастично да играем срещу тях. Манчестър и Байерн са два от най-силните отбори в Европа. Жалко е само, че сме гости на реванша,” отбеляза той.

Според Филип Лам пък, най-важното е Байерн да не допуска гол в първия мач.