Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал показа, че поне за момента представянето на баварците в Шампионската лига е приоритет за него. Именно поради този факт, холандецът няма да рискува като пуска в игра своя сънародник Ариен Робен в дербито с Щутгарт в събота, за да го запази за изключително важния мач с Бордо във вторник.

„Трябва да бъдем много внимателни с неговата ситуация. Бих предпочел да се откажа от нещо в Щутгарт, за да бъде готов за мача срещу Бордо”, обясни Ван Гаал.

Освен Робен, двубоят с „швабите” ще пропуснат Франк Рибери и Ивица Олич, които също са контузени.

Шанс за изява най-вероятно ще получи Марио Гомес, който в последно време бе закотвен на резервната скамейка след колебливите си изяви от началото на сезона. Все пак, немският национал ще получи нова възможност да се докаже срещу отбора, от който премина в Байерн.

„За Гомес това ще е особен мач и в такива случаи аз често давам шанс на играчите”, призна Ван Гаал.

Холандецът отдаде своето уважение към отбора на Щутгарт, въпреки трагичното му представяне от началото на сезона и вероятното уволнение на Маркус Бабел. Според Ван Гаал „швабите” са „добър отбор с играчи, които имат много добри качества и могат да решат всеки мач”.